Naša vizija in cilj:


1.) garancijo za kredit da država


To je osnovna ideja stanovanjskega programa. Da bi država svojim državljanom in državljankam pomagala pri nakupu ali gradnji ekoloških, energetsko samooskrbnih stanovanj ali hiš. Da lahko vsak ki je zaposlen najame bančni kredit za stanovanje ali hišo, tudi če trenutno (še) ne izpolnjuje vseh pogojev: morda nima dovolj sredstev za polog, nima nepremičnin za garancijo, ali trenutno še nima zaposlitve za nedoločen čas.

Program temelji na predpostavki, da je vsak zaposleni v času svojega delovno aktivnega življenja sposoben odplačati kredit z anuiteto par sto evrov. Vendar običajno ravno takrat, ko bi posameznik kredit najbolj potreboval – ko si ustvarja družino, še ni kreditno sposoben ali nima nepremičnin za garancijo. Po naših izkušnjah veliko družin ne uspe dobiti kredita, čeprav bi ga lahko odplačevali. Mnogi plačujejo najemnino, ki je pogosto višja, kot bi znašal obrok kredita. Tukaj pa nastopi država, da jamči in garantira za svoje državljanke in državljane ter jim tako pomaga.


In zakaj bi tak program bil v interesu države?
2.) prehranska varnost: 100% samooskrba


Naš cilj je 100% samooskrba. Zato želimo v okviru zadruge pričeti pilotni projekt, s katerim želimo v praksi prikazati, na kak način je po našem mnenju to možno doseči. Izsledke projekta pa v nadaljevanju prenesti na državni nivo.


In kako bomo dosegli te cilje?

Lobirali bomo pri vladi oziroma pri odločevalcih v politiki. Ali iskali sodelovanje s kakšno politično opcijo, katera se je pripravljena zavzemati za navedene cilje.  S katero koli, ker nismo ideološko obremenjeni - želimo le realizirati program, kako bi vsak lahko prišel do lastnega in okoljsko neoporečnega stanovanja, ter program, kako do 100% samooskrbe. V skrajnem primeru smo se pripravljeni tudi samostojno politično angažirati za dosego navedenih ciljev.

Na prvo stran

Stran ne uporablja piškotkov. Več …        GDPR ter Varnost in zasebnost